Američki "Kuper" želi da ulaže u "Trajal"

Bez autora
Jul 27 2011

Državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić izjavio je danas u Kruševcu da niko ne želi da ugasi fabriku guma "Trajal" i da će joj pomoći američka firma "Kuper". Vlada Srbije, Grad Kruševac i radnici "moraju biti na istom zadatku - da se spase firma koja zapošljava 2.100 radnika. Niko od zaposlenih u "Trajalu" neće ostati bez posla, bez obzira na to ko će biti vlasnik. Nikom ne pada na pamet da firmu koja ima tradiciju, ugasi putem stečaja ili na neki drugi način. Ali, isto tako, niko ne može da diktira način na koji će se ta pomoć ukazati. Konverzija duga u državni kapital je bila moja ideja, ali se u međuvremenu pojavio Kuper, firma koja garantuje opstanak Trajala. Interes države je da "Trajal" radi, a američki Kuper želi da uloži u tu kompaniju i garantuje povećanje proizvodnje za sedam puta.

Američki "Kuper" želi da ulaže u "Trajal"Državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić izjavio je danas u Kruševcu da niko ne želi da ugasi fabriku guma "Trajal" i da će joj pomoći američka firma "Kuper".

Odgovarajući na pitanja novinara o budućnosti kruševačkog "Trajala", Đidić je naglasio da Vlada Srbije, Grad Kruševac i radnici "moraju biti na istom zadatku - da se spase firma koja zapošljava 2.100 radnika".

Niko od zaposlenih u "Trajalu" neće ostati bez posla, bez obzira na to ko će biti vlasnik, rekao je on.

"Nikom ne pada na pamet da firmu koja ima tradiciju, ugasi putem stečaja ili na neki drugi način. Ali, isto tako, niko ne može da diktira način na koji će se ta pomoć ukazati. Konverzija duga u državni kapital je bila moja ideja, ali se u međuvremenu pojavio Kuper, firma koja garantuje opstanak Trajala", naglasio je Đidić.

Interes države je, prema njegovim rečima, da "Trajal" radi, a američki Kuper "želi da uloži u tu kompaniju i garantuje povećanje proizvodnje za sedam puta".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik